Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Εγώ σοκάρομαι.

Όσο χαλαρά και χιουμοριστικά και να θέλω να το δω, σοκάρομαι και αγανακτώ με την υπεροψία και την αλαζονεία που λειτουργούν οι λεγόμενοι νεόπλουτοι της εποχής μας…
Έτυχε κάποτε να βρεθώ δίπλα σε έναν από τους εν λόγω κυρίους όταν πήγε στον δάσκαλο του γιου του να παραπονεθεί γιατί ζορίζει το βλαστάρι του στα μαθηματικά, που προφανώς δεν <<τα έπαιρνε >> και πολύ . τα λόγια του λοιπόν κατά λέξη ήταν τα εξής <<δάσκαλε ,του γιου μου μαθέ του μόνο πρόσθεση και πολλαπλασιασμό. Μόνο αυτά θα του χρειαστούν στη ζωή του. Δε χρειάζεται να τον ζορίζεις και πολύ >>. Το νησί μικρό και λίγο πολύ γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Οκτώ περίπου χρόνια λοιπόν μετά ,τόσο η συνεχής κρίση όσο ίσως και κάποιοι λάθος χειρισμοί του κυρίου ,τον έφεραν σε δεινή οικονομική κατάσταση και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις του. Όσα εντατικά και ιδιαίτερα και αν έβαλε στο γιο του , δεν κατάφερνε πια να μάθει αφαίρεση και διαίρεση . Το παιδί εγκλωβίστηκε στον τρόπο ζωής που διδάχτηκε από τον πατέρα του και όταν μάθεις κάτι μικρός, δυστυχώς κάποιες φορές ,το μαθαίνεις καλά.
Καλά είναι λοιπόν τα λεφτά ιδιαίτερα όταν ξέρεις να τα χρησιμοποιήσεις και είναι όμορφο να βλέπεις άξιους ανθρώπους να βελτιώνουν τις συνθήκες της ζωής τους αλλά πρέπει πάντα να κρατάς μια πισινή γιατί δεν ξέρεις ποτέ πως θα στα φέρει η ζωή . Μακάρι να μην υπήρχαν η αφαίρεση και η διαίρεση στη ζωή μας , όμως υπάρχουν και καλό είναι να το λάβουμε σοβαρά υπόψη..


Γράφει ο : Δον και Πότης